Heel je Innerlijk Kind

Het belang van het helen van je 'Innerchild'

Ieder van ons heeft een innerlijk kind in zich. Het blijft je hele leven bij je en onthoudt pijnlijke ervaringen die je je niet meer bewust herinnert.

Als je angsten, verslavingen of vermijdingsstrategieën ontwikkelt, hangt dat meestal nauw samen met het gekwetste innerlijke kind.

Maar hoe kun je met dat kind in contact komen en het geven wat het nodig heeft?


Als je als klein kindje niet (onmiddellijk) in je behoeften voorzien werd, dan ontwikkel je al snel overlevingsmechanismen.

Op die manier leerde je al snel bepaalde delen van jezelf verstoppen uit schaamte of omdat je het gevoel kreeg dat je niet goed genoeg was, of dat je in de weg liep, en ga zo maar door.

Want een kind denkt namelijk ALTIJD dat de schuld bij zichzelf ligt als er niet aan die behoeften tegemoetgekomen wordt.


In deze training gaan we aan de slag om die oude wonden te gaan helen zoals:

Ook al had je een mooie of goede kindertijd... Dat waar je vandaag last van hebt, vindt zijn oorsprong in je opgroeien.

 

Vaak zijn het kleine dingen die we ons zo aantrokken dat we er vandaag nog last van hebben.

 

Het helen van je innerlijke kind is altijd belangrijk. De oude kwetsuren, groot en klein. Ze mogen allemaal geheeld worden. Vanuit liefde voor jezelf.

Alle volwassenen waren ooit kinderen, maar slechts weinigen herinneren het zich”

Kennismaken met je Innerchild

De kwetsuren van je innerlijke kind hebben een invloed hoe jij vandaag je leven leeft.

Geen nood! Je hoeft niets te benoemen wat je zelf niet wilt.

We gaan kennis maken met het innerlijke kind dat in elk van ons leeft en we gaan zowel individuele als gezamenlijke oefeningen doen om het te geven wat het nodig heeft zodat jij:


Wat komt er aan bod in de training?

Tijdens de training zullen we het onder meer hebben over:

Mijn eigen ervaring met het helen van mijn innerlijk kind

Mijn eerste ervaringen met het helen van mijn innerlijk kind was in eerste instantie al het besef dat ik er één had: een 'innerchild'. Wat een mooie manier om naar jezelf te kijken! Dàt was mijn eerste indruk.

Op deze manier naar de pijnlijke delen van jezelf en de minder mooie kanten van jezelf te kunnen kijken was werkelijk openbarend. Heel veel emoties voelde ik door elkaar. Ik ging van woede naar blijdschap, naar dankbaarheid, liefde en wilskracht.Er kwam heel veel woede naar boven en die lieten we er op creatieve manieren eruit. Maar ook schreeuwde ik in een kussen mijn opgekropte frustratie eruit.

De dagen, en weken, daarna voelde ik me ontspannen en is er een emotionele last van mijn schouders gevallen. Ik voel me ook krachtiger en doelgerichter.

Het helen van mijn innerlijk kind was eigenlijk echt bevrijdend. En eerlijk, volgens mij ook echt onvermijdelijk om te doen als je een écht fijn leven wilt leiden.

Lieve groet, DelfineHoe verloopt de training praktisch?

Het is een online training zorgvuldig samengesteld door mij en mijn team.

PRAKTISCH:

Voorafgaand aan de training:


Nu ben je er helemaal klaar voor!

Klik op de knop hiernaast en maak nu kennis met jouw innerlijk kind

Wat anderen zeggen...

Wat brengt dit traject jou?

* Je bent minder hard zijn voor jezelf en geniet opnieuw en hebt oprechter plezier.
* Een betere relatie met jezelf en de mensen rond je
* De lat ligt lager en goed is goed genoeg
* Je staat lichter in het leven
* Je zoekt geen goedkeuring of bevestiging meer bij anderen.
* Je kiest vanuit wat klopt voor jou en niet vanuit wat je denkt dat er verwacht wordt.
* ...

Daarin zoomen we in op jouw uitdagingen, bekijken we jouw doel

en zoeken we een manier om daar naartoe te groeien.

Mijn drijfveer

Ik ben Delfine Decaesteker, mama van twee geweldige dochters Anouk en Fauve (°2008 en °2012), reeds 22 jaar plusmama in mijn hart, partner van Natuurcoach Koen.

Toen ik in 2011 op mijn 30e weduwe werd, schoof de wereld weg van onder mijn voeten. Ik kon mijn bed niet meer uitkomen, had gewoon geen kracht en geen moed meer. Ik werd niet alleen weduwe. Ik werd alleenstaande mama van mijn dochter, mijn pluskinderen verloor ik ook vanaf dat moment, ik werd slachtoffer van mijn eigen gedachten en overtuigingen, waar had ik dit aan verdiend? Dit vergde zijn tol en ik ontwikkelde een opeenstapeling van lichamelijke klachten waardoor ik in 2016 opnieuw letterlijk niet meer op kon staan.

Mijn dochter van toen 3 jaar nam me

letterlijk bij de hand en zei: “mama, je moét opstaan… IK ben er ook nog”! Dat was voor mij het keerpunt, dàt moment - ik krijg nog steeds kippevel bij het vertellen of neerschrijven hiervan – veranderde mijn leven.

Tijdens mijn persoonlijk groeitraject tijdens de jaren die volgden, werden mijn kinderen experten in het spiegelen van mijn blinde vlekken en pijnpunten. Ze pushten me als het waren om steeds meer naar mezelf te kijken en mijn hart te volgen, dat stemmetje, waarvan we zo flink geleerd hebben het te negeren omdat we flink moesten zijn, omdat we moesten luisteren, omdat we ons best moesten doen, thuis, op school, op het werk...

  • Hoe mooi is het als je hier kan leren anders naar kijken?
  • Hoe mooi is het als je daar zoveel kan door groeien?
  • Want zeg nu zelf, je wil toch ook het beste voor je kinderen, je gezin én jezelf?

Door met je eigen pijnstukken aan de slag te gaan, door jouw eigen innerlijke kind te geven wat het nodig heeft, heel je jezelf, je kinderen én je omgeving.

Want we zijn namelijk allemaal verbonden met elkaar!

Daarin zoomen we in op jouw uitdagingen, bekijken we jouw doel

en zoeken we een manier om daar naartoe te groeien.

Scroll naar boven