Spagyriek

Spagyriek is de helende kracht van planten die alles in zijn eenheid weer verbindt:
Geest, Lichaam, Psyche & Levenskracht.


Een perfecte aanvulling bij mijn visie en coaching dus!
Het zelfhelend vermogen van binnenuit terug activeren en opnieuw in je kracht gaan staan.

Spagyriek kan vergeleken worden met een paraplu.
De steel is de verbinding tussen de aarde en het lichaam.
De baleinen zijn de werkingsgebieden: homeopathie, fytotherapie, edelsteen therapie, dr. bachbloesem, aromatherapie, chakratherapie en mineralen.
Het doek, dat is de spagyriek. Deze maakt de verbinding tussen alle toepassingsgebieden en geeft bescherming tegen zon en wind.
Het knopje of het puntje van de paraplu, is de verbinding met de kosmos, de Bron.

Spagyriek “Parel der Natuurgeneeskunde”

– Paracelsus –

Bij welke klachten/aandoeningen kan Spagyriek gebruikt worden?

Bij verschillende fysieke klachten en aandoeningen, van acute en chronische aard, maar ook bijzonder geschikt voor preventieve doeleinden. Bij jong en oud met emotionele blokkades, onverwerkte trauma’s (ook trauma’s uit vorige levens), beperkende gedragspatronen en overtuigingen en oude herinneringen, die ons belemmeren om in het hier en nu te leven. Tevens biedt Spagyriek veel steun bij palliatieve zorg en rouwverwerking, waardoor afscheid nemen voor diegene en zijn omgeving dragelijker wordt. De genezende kracht van de Natuur in synergie met het transformerende vermogen van Alchemie, zorgen voor een doeltreffende natuurlijke therapievorm, die heel breed inzetbaar is en op alle niveaus van ons bestaan (fysiek, emotioneel , mentaal en spiritueel) Healing teweeg kan brengen. Door de Spagyriek krijgen we de kans om ons totale system te resetten en vitaliteit te herstellen, in onze kracht te gaan staan en daardoor ons waar bedoelde levenspad te gaan volgen.


Het ontstaan van spagyriek

Het verwerkingprocédé, zoals Phylak-Sachsen het toepast, onder de condities van het Duitse Homeopathisch Arzenei Buch (HAB), heeft als basis de oude kennis van Paracelcus (1493–1541), verder ontwikkeld door de Zwitserse Dr. Zimpel (1801-1879).
Hij zette de zoektocht voort en Dr. Naidu Gopalsamy verfijnde de hedendaagse Spagyrische middelen zoals we ze op vandaag gebruik. De seminars voor de therapeuten worden op vandaag nog steeds rechtstreeks door hem gegeven.

In het kort:
Het woord 'spagyriek' betekent:

Keuze van de middelen, onderlinge verhouding en mate van dosering bepaalt wat er gebeurd. Er zijn momenteel 112 (2023) moederessences beschikbaar, die ieder een unieke werking hebben.
De energie van de kosmos laat zich in de natuur vastleggen. Het is de spagyriek die met deze krachten uit de natuur de blokkades, tekorten en andere ziekmakende factoren binnen een ziekteproces, mens of dier doen veranderen.

Door nieuwe kennis en inzichten vanuit de moderne wetenschap is men nu in staat het gifdeel in de plant op een moleculair niveau aan te tonen. Door het distillatieproces op het juiste moment te stoppen, blijft het gif achter, maar komt de geneeskrachtige informatie van de plant wel over. Op deze manier kan men op een volledig veilige wijze bijvoorbeeld Aconitum napellus (monnikskap) en ook andere van nature zeer giftige planten, innemen.
Alle middelen kunnen gelijktijdig met andere natuurgeneeskundige behandelingen ingezet worden.

Hoe gaat de therapeut te werk?

Tijdens het intakegesprek ga ik op zoek naar de kern van uw probleem. Door uw hulpvraag en uw persoonlijke situatie op Alchemistische wijze aan te pakken, stel ik een specifiek persoonlijk Spagyriek complex voor u samen. Afhankelijk van het thema, dat op dat moment essentieel voor u is, kan ik de samenstelling vanuit verschillende holistische stromingen extra benaderen voor een optimaal resultaat. Op deze manier ontstaat er een uniek Spagyriek complex (druppels, spray of crème), dat volledig op u afgestemd is en later door de Spagyriek apotheek handmatig speciaal voor u wordt opgegoten en per post verstuurd. Als bevoegd Spagyriek therapeut, zorg ik er ook voor, dat u een zeer nauwkeurig individueel afgestemd doseringsschema krijgt, zodat op alle niveaus van uw bestaan geleidelijke transformatie en Healing plaats kan vinden. Door middel van Spagyriek krijgt u inzicht in de oorzaak van het ontstaan van uw probleem. Van onwetendheid naar bewustwording: Dit is de weg naar Healing. De verstoringen, blokkades en belemmeringen worden opgeruimd en de balans tussen lichaam, ziel en geest wordt hersteld

Mijn eigen ervaring met Spagyriek

Mijn eerste ervaringen met het gebruik van spagyriek zijn nu zo'n 15 jaar terug, toen ik zelf op zoek was naar hulp, die ik nog in niets anders gevonden had. Zoals dat gaat 'per toeval' kwam ik bij iemand terecht die hiermee werkte, haar echtgenoot was apotheker.
We deden (wat ik toen niet wist) een familieopstelling en daarna gaf ze me 3 flesjes mee - tegen griep- stond erop. Ik wou gewoon geholpen zijn, dus ik nam ze aan. Ik en mijn dochters moesten de druppeltjes zelfs niet innemen, enkel naast ons bed zetten. Gedurende 3 maanden. En zo geschiedde. Sinds die dag hadden mijn dochters nooit meer last van hun gezondheidsklachten, terwijl het de 8 jaar daarvoor elke week wel was dat ze last hadden. Onvoorstelbaar...

Ook later kreeg ik van een alternatieve geneesheer nog eens spagyriek, ook pas nu besefte ik wat het precies was, maar ook toen heeft het me van mijn klachten afgeholpen.

Het was pas later toen ik zelf werkzaam was als Systemisch en energetisch coach en healer dat ik opnieuw in aanraking kwam met deze helende kracht van planten. Niets had het ooit geëvenaard, niet de gemmotherapie, niet de homeopathie, niet de minerale zouten, niet de aromatherapie, niet de edelsteen therapie, niet de dr. Bachbloesemtherapie en niet de fytotherapie.

Genoeg om mij te triggeren om mij te gaan verdiepen in deze wonderbaarlijke kracht van de natuur, wat zeg ik, de hele kosmos! Ondertussen ben ikzelf enkele opleidingen spagyriek verder en vind ik mijn weg in het mooie web der natuur. Fantastisch hoe de hele kosmische blauwdruk terug te vinden is in deze manier van planten extraheren tot de essences die ze nu zijn.

Ik kijk graag samen met jou wat op dit moment best bij jou past. Of het nu om gezondheidsklachten gaat, of om ondersteuning van jouw bewustzijnsproces tijdens onze coachingsessies, ik kijk graag met je mee.

Laat je verrassen...

Be prepared to be amazed

Lieve groet, Delfine

Wat anderen zeggen...

Wil jij ook ondersteuning tijdens jouw genezings- of bewustwordingsproces?

Doordat spagyriek op Geest, Lichaam, Psyche én Levenskracht werkt kan het je op eender werk moment én niveau van je leven gebruikt worden. Heb je gezondheidsklachten, dan kijken we nav wat de arts jou meegeeft als diagnose wat op een spagirische manier kan ondersteund worden. Spagyriek geeft nooit een tegenindicatie om bij welk geneesmiddel dan ook gebruikt te worden. Je mag dit steeds navragen bij je arts. (Echter vaak zijn ze hiervan niet op de hoogte)

Als je ondersteuning nodig hebt in jou emotioneel proces, of om jouw belemmerende gedachten te helpen opruimen naast de coachingsessies, dan kunnen we ook kijken naar wat bij jou past op dat moment.

Stuur me een berichtje en we kijken samen
hoe Spagyriek ook jou kan ondersteunen >>

Hoe werk ik met spagyriek?

De spagyrische essences van PHYLAK Sachsen® zijn als vloeistof (enkelvoudige essence of in een mengsel) verkrijgbaar. Ze zijn niet alleen toe te passen bij acute en chronische klachten, ook zijn ze bijzonder geschikt voor preventieve doeleinden.

Tevens zijn ze inzetbaar vanwege hun helende en transformerende werking op energetisch en spiritueel niveau.

De middelen van Phylak hebben diverse invalshoeken om aan de slag te kunnen met deze geweldige essences.

Daarnaast werk ik ook met de complexen van Herboplanet. Ook zij hebben een mooi assortiment van gecontroleerde spagyrische middelen ontwikkeld.

Hoe gebruik je spagyriek?

 

Spagyriek bestaat in een druppelflesje, een spray of als gel of crème voor op de huid. De voorschrijver adviseert je bij de dosering.

Bij orale toediening hou je de druppels even in de mond, voor je ze doorslikt. Je kan ze op verschillende manieren innemen:

  • Druppel ze rechtstreeks op de tong
  • Doe ze op een lepeltje en neem ze zo in
  • Voeg ze toe aan een beetje water

Als je spagyriek toedient, kan er aanvankelijk een verergering van de klacht merkbaar zijn, voor er verbetering optreedt.

Wanneer spagyriek veel teweegbrengt, is het verstandig om de dosering wat te verlagen en naar eigen inzicht geleidelijk weer te verhogen. Om effect te hebben van spagyriek, moet je de essence minstens gedurende 1 maand gebruiken.

Veiligheid

 

Spagyriek bevat 20 % alcohol. Je kan het veilig en zonder bezwaren gelijktijdig met andere behandelingen gebruiken. Voor zover bekend zijn er geen wisselwerkingen met geneesmiddelen en zijn er geen contra- indicaties. Zelfs bij zwangerschap, borstvoeding en bij kinderen kan spagyriek is het veilig in gebruik.

De Spagyriek Apotheek is de Nederlandse importeur van het assortiment van de Duits-Zwitserse firma Phylak Sachsen GmbH. Phylak bereidt spagyrische essences van gecontroleerde biologisch geteelde gewassen en volgens de modernste GMP-normen. Deze Spagyriek is vrij van verontreinigde en toxische bestanddelen, ofwel GMO vrij (er wordt geen genetisch gemanipuleerd plantenmateriaal gebruikt). 

Op de site van De Spagyriek Apotheek kunt u bevoegde voorschrijvers en therapeuten in Nederland en België vinden. Deze therapeuten hebben een zeer uitgebreide opleiding gevolgd en door middel van bijscholingen en seminaars zorgen zij dat hun kennis actueel blijft. Ook ik, Delfine Decaesteker, ben gediplomeerd Spagyriek therapeute en sta u graag te woord voor meer informatie.

 


“The art of healing comes from nature, not from the physician.
Therefore the physician must start from nature, with an open mind”

- Paracelsus -

Alchemistische Plantenremedies voor de Totale mens

Paracelsus was een Zwitserse arts en de grondlegger van Spagyriek. Hij heeft een therapie ontwikkeld, waar de Alchemie was toegepast voor geneeskundige doeleinden. Spagyriek is een unieke therapievorm die de welverdiende titel als “Parel der Natuurgeneeskunde “ kan dragen. Hier wordt de oeroude kennis en wijsheid van de Alchemie met succes verenigd met de moderne technologie. Door zijn unieke bereidingsproces bevat het alle goede eigenschappen van de verschillende Natuurgeneeskundige therapievormen, zoals Kruidengeneeskunde/Fytotherapie, Aromatherapie, Schussler celzouten therapie, Bloesemtherapieën en Homeopathie.

Hetzelfde bereidingsproces, met zeer genuanceerde moderne technologie, zorgt er voor dat alle spagyrische essences (remedie van één plant) en complexen (samengestelde remedie van meerdere planten) volledig gezuiverd worden van toxische stoffen en alle bestanddelen die evt. bijwerkingen en/of wisselwerkingen met andere middelen kunnen veroorzaken. Een voorbeeld hier van is het geneeskrachtige Sint-Janskruid (Hypericum perforatum), die in de Kruidengeneeskunde/Fytotherapie gebruikt wordt als een natuurlijke antidepressiva, maar mag echter niet gebruikt worden naast andere reguliere geneesmiddelen vanwege de mogelijke wisselwerkingen, die bepaalde bestanddelen van deze plant kunnen veroorzaken.

De Spagyriek essence van Sint-Janskruid (Hypericum perforatum) mag wel veilig gebruikt worden naast andere reguliere geneesmiddelen, vanwege het specifieke bereidingsproces, waardoor alle bestanddelen, die wisselwerkingen veroorzaken, worden geëlimineerd.

De visie van Paracelsus was helder: Hij wilde alleen de Natuur benutten voor het herstel van de harmonie bij de mens. Door zijn inzichten in alchemistische principes heeft hij een Spagyriek therapie ontwikkeld, waar -in de planten opgeslagen zuivere levenskrachten- losgemaakt kunnen worden en bewaard worden in de spagyrische middelen.

Alchemistische plantenremedies

Spagyriek is een natuurlijk product gemaakt vanuit planten. Het assortiment van de spagyriek kent diverse verschillende essences, van waaruit complexen worden ontwikkeld. In de spagyriek worden ziekten beschouwd als processen die plaatsvinden in het kader van onze persoonlijke evolutie (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) en bewustwording. Bij deze processen zijn dus niet alleen het lichaam, maar ook de geest en de ziel betrokken. Ziekten kunnen worden beschouwd als een verstoring in onze balans, die ons wezen en ons bewustzijn er toe aanzet om een nieuw evenwicht op een hoger niveau te vinden.

spagyrics drawingOp dat hogere niveau heeft de mens een groei in bewustzijn doorgemaakt en is hij fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel beter aangepast aan zijn omgeving. Bovendien heeft de mens op dat hogere niveau meer besef van zijn levensdoel en zijn er kwaliteiten en bronnen beschikbaar gekomen waarmee hij zich aan die levensopdracht kan wijden.

De behandeling met spagyriek kan gericht zijn op het verlichten van symptomen, maar kan tevens doordringen tot in de kern van het probleem. Tijdens dit proces kan iemand zich bewust worden van de oorzaak van de klacht. Spagyriek brengt deze informatie naar de oppervlakte, zodat helderheid kan ontstaan en heling mogelijk is. Zodoende kan de mens een staat van harmonie in lichaam, geest en ziel hervinden.

Spagyriek wordt bereid met behulp van een alchemistisch proces. Alchemie is de kunst van transformatie. Volgens de verhalen hielden alchemisten zich bezig met de transformatie van lood in goud. Symbolisch gezien beschrijft dit de spirituele ontwikkeling van de mens die zijn ego overstijgt en zich zijn ware, essentiële aard herinnert. Alchemie brengt een proces van persoonlijke ontwikkeling op gang waarin de mens leert de kwaliteiten van zijn ziel volledig tot expressie te brengen.

Diamond

Het eindproduct van een alchemistisch proces kan vergeleken worden met een diamant. Een diamant is opgebouwd uit een raster van koolstofatomen dat onder grote druk en hitte geleidelijk aan is gekristalliseerd tot grafiet en uiteindelijk tot diamant. Een diamant heeft de structuur van een zuiver kristal, heeft vele facetten en is zo onverwoestbaar dat zij door iedere andere materiële structuur heen kan dringen. De ‘druk’ en ‘hitte’ die wij in ons dagelijks leven ervaren, leiden er eveneens toe dat onze ziel kan uitkristalliseren en haar vele facetten tot uitdrukking kan leren brengen, waarbij zij door alle structuren van ons leven kan heen dringen om deze te vervolmaken.

In de spagyriek gaan we er vanuit dat levende substanties een tweeledige aard hebben: Enerzijds een stoffelijk lichaam en anderzijds een onstoffelijke essentie. De essentie is de niet-materiele substantie die de blauwdruk van ons wezen vormt en is onlosmakelijk verbonden met onze geest (ons bewustzijn) en onze ziel (onze meest zuivere kern). Symbolisch geformuleerd: Als ons lichaam het huis is, bevat de essentie zowel de bouwtekening (blauwdruk) als de aannemer (geest) en de bewoner (ziel) van het huis.

VitruviusDoor het alchemistische proces dat de plant in de spagyriek ondergaat, wordt de essentie van de plant gezuiverd. Symbolisch geformuleerd: De bouwtekening wordt als het ware onder het stof vandaan gehaald, zodat zij weer als leidraad kan dienen voor onze ontwikkeling. Tevens wordt de aannemer (geest) weer op scherp gezet en worden de bouwmaterialen (lichaam) gezuiverd, zodat het huis perfect kan worden afgestemd op de doelen en behoeften van haar bewoner (ziel). Dit stelt de bewoner uiteindelijk in staat om datgene te doen waarvoor zij op aarde gekomen is. Het effect van spagyriek is voor een belangrijk deel gebaseerd op het feit dat de spagyrische remedie onze eigen essentie zuivert. Daardoor komt in ons wezen op alle niveaus een proces op gang om blokkades en onzuiverheden te transformeren.

Symbolisch gezien kunnen we zeggen dat dit proces dient om het huis dusdanig op te knappen dat het weer overeenkomt met de blauwdruk van de essentie. Dit proces kan gepaard gaan met een tijdelijke verergering van de klachten waarvoor de spagyriek gebruikt wordt. Bovendien kunnen onverwerkte herinneringen, emotionele blokkades en beperkende overtuigingen in ons bewustzijn naar boven komen, zodat wij ze kunnen overstijgen. Deze gebeurtenissen vormen dus een wezenlijk onderdeel van het effect en dragen bij aan het helings- en ontwikkelingsproces. Door de dosering bij te stellen kan het proces afgestemd worden op de persoonlijke situatie en draagkracht van de cliënt.

Spagyriek is een holistische methode. De plantenessences vormen als het ware een afspiegeling van de kosmos en de krachten en wetten die daarin werkzaam zijn. Deze krachten en wetten kunnen met symbolen – zoals woorden en getallen – worden weergegeven. Hiermee kan gewerkt worden op het niveau van de verborgen ‘energetische’ dynamiek die ten grondslag ligt aan manifestaties en ervaringen in onze stoffelijke werkelijkheid. Dit stelt de therapeut in staat om met behulp van spagyriek als het ware representaties te maken van datgene in de cliënt dat om heling en bewustwording vraagt, zodat een transformatieproces op gang kan worden gebracht.

Het unieke van spagyriek is dat er persoonlijke samenstellingen kunnen worden gemaakt, zodat het middel volledig kan worden afgestemd op de individuele cliënt. In zo’n persoonlijke samenstelling kan bijvoorbeeld de geboortedatum, de naam of een symbolische representatie van een belangrijk thema van de cliënt zijn opgenomen.

guldensnedeHet holistische karakter brengt met zich mee dat spagyriek vanuit allerlei holistische stromingen benaderd kan worden (zoals numerologie, astrologie, gematria, kabbala, periodiek systeem, de anatomie van chakra’s en meridianen, elementenleer etc.). Bovendien kan spagyriek moeiteloos geïntegreerd worden in iedere reguliere of complementaire therapievorm.

Spagyriek herstelt de balans in lichaam, geest en ziel

8-angelica-archangelica-forest-engelwortel-pixabay 66-solidago-virgaurea-floating-on-goldenrod-guldenroede-pixabay 67-symphytum-officinale-rough-comfrey-ruwe-smeerwortel-pixabay 5-allium-cepa-ui-pixabay-com

De Spagyriek Apotheek

De Spagyriek Apotheek is de Nederlandse importeur van het assortiment van de Duits-Zwitserse firma Phylak Sachsen GmbH. Phylak bereidt spagyrische essences van gecontroleerde biologisch geteelde gewassen en volgens de modernste GMP-normen. Deze Spagyriek is vrij van verontreinigde en toxische bestanddelen, ofwel GMO vrij (er wordt geen genetisch gemanipuleerd plantenmateriaal gebruikt) en kent geen wisselwerkingen met andere geneesmiddelen.

Op de site van De Spagyriek Apotheek kunt u bevoegde voorschrijvers en therapeuten in Nederland en België vinden. Deze therapeuten hebben een zeer uitgebreide opleiding gevolgd en door middel van bijscholingen en seminaars zorgen zij dat hun kennis actueel blijft. Ook ik, Delfine Decaesteker, ben gediplomeerd Spagyriek therapeute en sta u graag te woord voor meer informatie.

Er is literatuur beschikbaar en daarnaast een testdoos en een therapeutische kaartenset, waarmee het therapeutische werk ondersteund kan worden. De spagyrische methode vindt weerklank in het werk van zowel klassieke als moderne mystici en onderzoekers die in hun werk spiritualiteit en wetenschap integreren (zoals Hermes Trismegistus, Pythagoras, Paracelcus maar ook Masaru Emoto, Ryke Geerd Hamer, James Hurtak en Bruce Lipton).

De Spagyriek Apotheek is gehuisvest in één pand samen met de reguliere Apotheek Marum., Nederland. Daarmee is een brug gevormd tussen reguliere en complementaire geneeskunde.

Daarin zoomen we in op jouw uitdagingen, bekijken we jouw doel

en zoeken we een manier om daar naartoe te groeien.

Scroll naar boven