Spagyriek

Spagyriek is de helende kracht van planten die alles in zijn eenheid weer verbindt:
Geest, Lichaam, Psyche & Levenskracht.


Spagyriek kan vergeleken worden met een paraplu.
De steel is de verbinding tussen de aarde en het lichaam.
De baleinen zijn de werkingsgebieden: homeopathie, fytotherapie, edelsteen therapie, dr. bachbloesem, aromatherapie, chakratherapie en mineralen.
Het doek, dat is de spagyriek. Deze maakt de verbinding tussen alle toepassingsgebieden en geeft bescherming tegen zon en wind.
Het knopje of het puntje van de paraplu, is de verbinding met de kosmos, de Bron.

Spagyriek is de helende kracht van planten die alles in zijn eenheid weer verbindt: Geest, Lichaam, Psyche & Levenskracht.


Het ontstaan van spagyriek

Het verwerkingprocédé, zoals Phylak Sachsen het toepast, onder de condities van het Duitse Homeopathisch Arzenei Buch (HAB), heeft als basis de oude kennis van Paracelcus (1493–1541), verder ontwikkeld door de Zwitserse Dr. Zimpel (1801-1879).
Hij zette de zoektocht voort en Dr. Naidu Gopalsamy verfijnde de hedendaagse Spagyrische middelen.

In het kort:
Het woord 'spagyriek' betekent:

Keuze van de middelen, onderlinge verhouding en mate van dosering bepaalt wat er gebeurd. Er zijn momenteel 112 (2023) moederessences beschikbaar, die ieder een unieke werking hebben.
De energie van de kosmos laat zich in de natuur vastleggen. Het is de spagyriek die met deze krachten uit de natuur de blokkades, tekorten en andere ziekmakende factoren binnen een ziekteproces, mens of dier doen veranderen.

Door nieuwe kennis en inzichten vanuit de moderne wetenschap is men nu in staat het gifdeel in de plant op een moleculair niveau aan te tonen. Door het distillatieproces op het juiste moment te stoppen, blijft het gif achter, maar komt de geneeskrachtige informatie van de plant wel over. Op deze manier kan men op een volledig veilige wijze bijvoorbeeld Aconitum napellus (monnikskap) en ook andere van nature zeer giftige planten, innemen.
Alle middelen kunnen gelijktijdig met andere natuurgeneeskundige behandelingen ingezet worden.

Mijn eigen ervaring met Spagyriek

Mijn eerste ervaringen met het gebruik van spagyriek zijn nu zo'n 15 jaar terug, toen ik zelf op zoek was naar hulp, die ik nog in niets anders gevonden had. Zoals dat gaat 'per toeval' kwam ik bij iemand terecht die hiermee werkte, haar echtgenoot was apotheker.
We deden een (wat ik toen niet wist) een familieopstelling en daarna gaf ze me 3 flesjes mee - tegen griep- stond erop. Ik wou gewoon geholpen zijn, dus ik nam ze aan. Ik en mijn dochters moesten de druppeltjes zelfs niet innemen, enkel naast ons bed zetten. Gedurende 3 maanden. En zo geschiedde. Sinds die dag hadden mijn dochters nooit meer last van hun gezondheidsklachten, terwijl het de 8 jaar daarvoor elke week wel was dat ze last hadden. Onvoorstelbaar...

Ook later kreeg ik van een alternatieve geneesheer nog eens spagyriek, ook pas nu besefte ik wat het precies was, maar ook toen heeft het me van mijn klachten afgeholpen.

Het was pas later toen ik zelf werkzaam was als Systemisch en energetisch coach en healer dat ik opnieuw in aanraking kwam met deze helende kracht van planten. Niets had het ooit geëvenaard, niet de gemmotherapie, niet de homeopathie, niet de minerale zouten, niet de aromatherapie, niet de edelsteen therapie, niet de dr. Bachbloesemtherapie en niet de fytotherapie.

Genoeg om mij te triggeren om mij te gaan verdiepen in deze wonderbaarlijke kracht van de natuur, wat zeg ik, de hele kosmos! Ondertussen ben ikzelf enkele opleidingen spagyriek verder en vind ik mijn weg in het mooie web der natuur.
Ik kijk graag samen met jou wat op dit moment best bij jou past. Of het nu om gezondheidsklachten gaat, of om ondersteuning van jouw bewustzijnsproces tijdens onze coachingsessies, ik kijk graag met je mee.

Laat je verrassen...

Be prepared to be amazed

Lieve groet, Delfine

Wat anderen zeggen...

Wil jij ook ondersteuning tijdens jouw genezings- of bewustwordingsproces?

Doordat spagyriek op Geest, Lichaam, Psyche én Levenskracht werkt kan het je op eender werk moment én niveau van je leven gebruikt worden. Heb je gezondheidsklachten, dan kijken we nav wat de arts jou meegeeft als diagnose wat op een spagirische manier kan ondersteund worden. Spagyriek geeft nooit een tegenindicatie om bij welk geneesmiddel dan ook gebruikt te worden. Je mag dit steeds navragen bij je arts. (Echter vaak zijn ze hiervan niet op de hoogte)

Als je ondersteuning nodig hebt in jou emotioneel proces, of om jouw belemmerende gedachten te helpen opruimen naast de coachingsessies, dan kunnen we ook kijken naar wat bij jou past op dat moment.

Stuur me een berichtje en we kijken samen
hoe ik en/of Spagyriek jou kan ondersteunen

Hoe werk ik met spagyriek?

De spagyrische essences van PHYLAK Sachsen® zijn als vloeistof (enkelvoudige essence of in een mengsel) verkrijgbaar. Ze zijn niet alleen toe te passen bij acute en chronische klachten, ook zijn ze bijzonder geschikt voor preventieve doeleinden.

Tevens zijn ze inzetbaar vanwege hun helende en transformerende werking op energetisch en spiritueel niveau.

De middelen van Phylak hebben diverse invalshoeken om aan de slag te kunnen met deze geweldige essences.

Daarnaast werk ik ook met de complexen van Herboplanet. Ook zij hebben een mooi assortiment van gecontroleerde spagyrische middelen ontwikkeld.

Mijn drijfveer

Ik ben Delfine Decaesteker, mama van twee geweldige dochters Anouk en Fauve (°2008 en °2012), reeds 22 jaar plusmama in mijn hart, partner van Natuurcoach Koen.

Toen ik in 2011 op mijn 30e weduwe werd, schoof de wereld weg van onder mijn voeten. Ik kon mijn bed niet meer uitkomen, had gewoon geen kracht en geen moed meer. Ik werd niet alleen weduwe. Ik werd alleenstaande mama van mijn dochter, mijn pluskinderen verloor ik ook vanaf dat moment, ik werd slachtoffer van mijn eigen gedachten en overtuigingen, waar had ik dit aan verdiend? Dit vergde zijn tol en ik ontwikkelde een opeenstapeling van lichamelijke klachten waardoor ik in 2016 opnieuw letterlijk niet meer op kon staan.

Mijn dochter van toen 3 jaar nam me

letterlijk bij de hand en zei: “mama, je moét opstaan… IK ben er ook nog”! Dat was voor mij het keerpunt, dàt moment - ik krijg nog steeds kippevel bij het vertellen of neerschrijven hiervan – veranderde mijn leven.

Tijdens mijn persoonlijk groeitraject tijdens de jaren die volgden, werden mijn kinderen experten in het spiegelen van mijn blinde vlekken en pijnpunten. Ze pushten me als het waren om steeds meer naar mezelf te kijken en mijn hart te volgen, dat stemmetje, waarvan we zo flink geleerd hebben het te negeren omdat we flink moesten zijn, omdat we moesten luisteren, omdat we ons best moesten doen, thuis, op school, op het werk...

  • Hoe mooi is het als je hier kan leren anders naar kijken?
  • Hoe mooi is het als je daar zoveel kan door groeien?
  • Want zeg nu zelf, je wil toch ook het beste voor je kinderen, je gezin én jezelf?

Door met je eigen pijnstukken aan de slag te gaan, door jouw eigen innerlijke kind te geven wat het nodig heeft, heel je jezelf, je kinderen én je omgeving.

Want we zijn namelijk allemaal verbonden met elkaar!

Daarin zoomen we in op jouw uitdagingen, bekijken we jouw doel

en zoeken we een manier om daar naartoe te groeien.

Scroll naar top