Embrace your Shadow

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 111,00

Embrace your Shadow

De enige manier om authentiek als jezelf te leven, is door je schaduwzelf te ontdekken en te accepteren. Door jezelf volledig te accepteren, kun je niet alleen je eigen welzijn en geestelijke gezondheid verbeteren, maar kun je ook bereid zijn anderen te accepteren zoals ze zijn.

Schaduwwerk is een belangrijk onderdeel van het ontwikkelen van zelfbewustzijn, die fundamentele vaardigheden zijn voor persoonlijke groei.

Het is echter geen gemakkelijk werk. Schaamte, frustratie en angst zijn moeilijke emoties om alleen mee om te gaan. Schaduwen vervormen ons vermogen om onszelf te zien zoals we echt zijn en maken ons minder zelfcompassievol – en zelfcompassie is de sleutel als je met het schaduwzelf werkt.

Ik volg hierin de visie volgens Carl Jung  (Zwitsers psychichiater en psycholoog).

Door je schaduwzelf te omarmen en te accepteren, kun je groeien en evolueren als persoon. Je zult merken dat je meer zelfcompassie hebt, je relaties met anderen verbeteren en je een dieper gevoel van voldoening en tevredenheid zult ervaren. Het is een essentiële stap op weg naar authentiek en gelukkig leven.

Het is belangrijk om te erkennen dat we allemaal een schaduwkant hebben, maar dat dit geen slechte of negatieve kant van onszelf is. Het is simpelweg een deel van wie we zijn en het is net zo belangrijk als onze zichtbare, positieve kant. Door ons schaduwzelf te omarmen en te accepteren, kunnen we onszelf volledig accepteren en authentiek leven.

Door bewust te worden van je eigen schaduw en eraan te werken, kun je oude patronen doorbreken, emotionele blokkades opheffen en meer inzicht krijgen in jezelf. Dit kan leiden tot diepgaande persoonlijke groei en een gevoel van heelheid en balans.

Schaduwwerk kan zich uiten in verschillende vormen, zoals therapie, meditatie, journaling, zelfreflectie en creatieve expressie.

In deze training gaan we al deze vormen gaan verkennen. En krijg je een Toolbox met praktische oefeningen en vaardigheden die je je leven lang kan meenemen in je verdere ontwikkeling. Want het is nu eenmaal: eat, sleep, evolve, repeat 😉

Het is een continu proces van zelfontdekking en zelfacceptatie, en het vraagt om moed, openheid en eerlijkheid. Het kan soms confronterend en uitdagend zijn, maar uiteindelijk zal het leiden tot meer innerlijke rust, zelfvertrouwen en verbondenheid met jezelf en anderen.

Elke les bevat krachtige vragen en aanwijzingen die u helpen het geleerde echt in uw dagelijks leven te integreren.

Toon jezelf als een meer complete en reële versie van jezelf, met praktisch stappenplan hoe je in de toekomst een verbeterde levenservaring kunt creëren.

Wanneer je je schaduwaspecten omarmt en integreert, ontgrendel je het potentieel voor echte genezing en een dieper begrip van wie je werkelijk bent. Met schaduwwerk kun je licht naar de donkerste hoeken van je psyche brengen, waardoor angst en weerstand worden omgezet in acceptatie en kracht.

Dus, als je klaar bent om de donkere delen van jezelf te omarmen en te transformeren, overweeg dan om aan schaduwwerk te beginnen. Het kan een krachtig en helend pad zijn naar persoonlijke groei en potentieel.

Scroll naar boven